Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MEB Talim Terbiye Kurulu Balıkesir'de

MEB Talim Terbiye Kurulu Balıkesir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkan ve üyeleri Balıkesir ziyaretinde bulundu. Balıkesir'e gelen Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ve kurul üyeleri Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkan ve üyeleri Balıkesir ziyaretinde bulundu.
Balıkesir’e gelen Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ve kurul üyeleri Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i makamında ziyaret eden Karip, daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ders kitapları ve öğretim materyalleri inceleme ve değerlendirme eğitimi Balıkesir’e yapıldı.
Ziyaretin öğleden sonraki bölümünde ise, Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri İnceleme Değerlendirme Eğitimi, taslak ders kitaplarının hazırlanması ve değerlendirilmesi sürecinde görev alacak panelist adayı öğretmenler için eğitim programı düzenlendi.
Balıkesir Anadolu Lisesi Konferans salonunda Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Şirin tarafından verilen eğitime Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Şube Müdürleri Yusuf Yalçın, Rabiye Kahraman, İslam Aktepe, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Eğitimde Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Şirin, Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan ve “Panel Sistemi” olarak tanımlanan, “Ders Kitapları İnceleme ve Değerlendirme Sistemine” ilişkin sunum destekli bilgiler verdi.
Kitap inceleme komisyonunda yer almak için en az 10 yıllık deneyim şartı dile getirildi.
Yapılan değişikliklerle okullarda okutulacak ders kitaplarının alanında en az 10 yıllık deneyimi olan öğretmenlerden oluşturulacak komisyonlarca incelenip onayl anacağını belirten Şirin, bu uygulama ile öğrencilerin okuya cakları ders kitaplarının daha kaliteli ve dünya standartlarında olacağını söyledi.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı